Heb je binnenkort een tweeling? Misschien is een 2 in 1 kinderwagen best handig. Vaak zie je stelletjes met twee kinderwagens lopen. Is het dan niet handiger om met een 2 in 1 kinderwagen te lopen? Ja, het is handiger. Je bespaart moeite en ruimte.

Verschillende soorten kinderwagens

Tegenwoordig zijn er best veel soorten kinderwagens. De vijf bekendste soorten kinderwagens zijn: De combiwagen, de wandelwagen, de buggy, de duo wagen en je hebt ook een wagen voor tijdens het sporten. 

Meer info over de kinderwagens:

De combiwagen: De combiwagen wordt het vaakst gekozen, dat komt omdat je deze kunt gebruiken bij de geboorte van een kind en later kan ombouwen om hem ook verder te gebruiken voor je kind. De standaard kleur hiervoor is een zwarte kinderwagen.

De wandelwagen: In de eerste paar maanden kan je kind nog niet zitten. Als je kind kan zitten is het handig om een wandelwagen aan te schaffen. Deze kan je pas gebruiken als je kind kan zitten. De standaard kleur hiervoor is een grijze kinderwagen

De buggy: Als je kind al wat ouder is, is het handiger om een buggy aan te schaffen. Een buggy is lichter dan een wandelwagen, de wielen zijn kleiner dan die van een wandelwagen, het zitje is lager. Het is ook belangrijk dat je kind al zelfstandig kan zitten. De standaard kleur hiervoor is een zwarte kinderwagenDe duo wagen: Een duo wagen is handig als je twee jongere kinderen hebt. Je ziet vaak twee wagens achter elkaar of naast elkaar. Het is handig om de oudste voorop te doen en als je bijvoorbeeld de baby achteraan doet. De standaard kleur hiervoor is een beige kinderwagen.

red and black stroller

Door Redactie